ПРВИ ДАН ШКОЛЕ У РАКОВИЦИ

четвртак, 1. септембар 2016.

У свих осам основних школа у Раковици почела је нова школска година. Први пут у школске клупе раковичких школа село је око 1.100 првака. Све основне школе на територији општине спремиле су свечани пријем за нове школарце.

Председник Градска општине Раковица Владан Коцић и чланови општинског Већа Снежана Предојевић, Дарко Игњатовић, Томислав Пантелић, Небојша Ивановић, Филип Марјановић, Новица Барјактаровић и Зоран Миленковић, обишли су данас основне школе „14. октобар“ и „Ђура Јакшић“.

У ОШ „14. октобар“, обраћајући се малишанима, председник Општне Раковица пожелео је новим првацима срећу у даљем школовању и да буду добри ђаци. Након тога представници Општине Раковица посетили су и прваке у Основној школи „Ђура Јакшић“.

У обе школе представници Општине Раковица су новим основцима поделили брошуре „Пажљивко“ које је израдила Агенција за безбедност саобраћаја.

Дан раније председник Општине Раковица Владан Коцић, са сарадницима, посетио је Основну школу „Франце Прешерн“, где је присуствовао свечаној представи и пријему нових првака, док ће у току дана представници локалне самоуправе посетити и остале основне школе на територији Раковице.

Свим ђацима првацима, Општина Раковица ће уручити брошуре „Пажљивко“, која подучава најмлађе безбедности у саобраћају.

Градска општина Раковица свим првацима и осталим основцима жели срећу у новој школској години.