РАКОВИЦА УГОСТИЛА МЛАДЕ ИТАЛИЈАНСКЕ ШАХИСТЕ

субота, 3. септембар 2016.
Ревијални меч између малишана из Шаховског клуба Видиковац и њихових другара из Рима, полазника Шаховског клуба „Остија“, одигран је данас у коференцијској сали Општине Раковице.
Малишани из Италије овог викенда гости су Шаховском клубу „Видиковац“, са којим су успоставили одличну сарадњу.Госте из Италије је поздравио државни секретар у Министарству унутрашњих послова, Милосав Миличковић, који је повукао и први потез. Он је у име Владе Србије, младим италијанским шахистима, пожелео добродошлицу у нашу земљу.
„Као спортиста, волим да се такмичим и не волим да губим. Нека данас победи бољи. Осим игре ви доприносите да се негују добри односи две земље. Надам се да ћете из Србије и Београда понети добре утиске и лепе успомене“, рекао је између осталог Миличковић.
У име домаћина, госте је поздравио председник Градске општине Раковица Владан Коцић.
„Желим вам добродошлицу у Раковицу, поносан сам што сте гости наше општине. Осим такмичења, битно је и дружење. Надам се да сте се лепо провели и да ће вам Раковица остати у лепој успомени“, рекао је Коцић.
На мечу је тријумфовао Шаховски клуб Видиковац. Медаље и трофеје такмичарима уручили су председник Градске општине Раковица Владан Коцић и члан општинског Већа Снежана Предојевић.
За помоћ у организацији догађаја, Шаховски клуб Видиковац уручио је плакете државном секретару Милосаву Миличковићу и председнику Општине Раковица Владану Коцићу.Дружење раковичких и италијанских младих шахиста почело је 2015. године, када је Шаховски клуб „Видиковац“ 2015. године гостовао у Риму, на шаховском братимљењу у Шаховском клубу „Остиа“. Том приликом 12 деце и два тренера гостовала су код другара – вршњака који се такође баве шахом, где су се за четири дана боравка упознали са италијнакосм културом, традицијом, начином рада и учења.
Осим обилазака одигран је и пријатељски меч у коме шаховски клуб из наше земље убедљиво тријумфовао. Догађај је испратила и Амбасада Србије у Риму организовањем свечаног пријема код Амбасадора и свечаним отварањем меча.