КООРДИНАЦИЈА ОПШТИНЕ РАКОВИЦА СА ЈАВНО-КОМУНАЛНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА

уторак, 6. септембар 2016.

На састанку представника Градске општине Раковица са представницима јавно-комуналних предузећа и градских секретаријата, анализирана је реализација започетих пројеката, док се разговарало и о плановима за наредни период. Састанку су присуствовали председник Градске општине Раковица Владан Коцић, чланови општинског Већа Дарко Игњатовић и Томислав Пантелић, градски Секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, в.д. директора ЈКП „БВК“ Драган Ђорђевић и директор Дирекције за путеве Славиша Живковић.
На састанку је договорено да се акценат стави на завршетак радова на реконструкцији водоводне и канализационе мреже у улици Љубише Јеленковића у Реснику, након чега ће уследити асфалтирање. Договорена је координација надлежних градских служби и Општине Раковица у реализацији пројеката у наредних неколико година.
Ове године очекује се замена дотрајалих водоводних цеви у Вукасовићевој улици на Канаревом брду, док ће се изградњи фекалне канализације у Летићевој и Пролетерској улици у Кијеву приступити наредне године.
Планирана је изградња фекалне канализације у Кнежевачкој и улици 2. септембра у Кнежевцу, као и у улицама Зелењак и Калиновачка.
Разговарало се и о изградњи канализације у улицама Раковички поток, Тунелска, и Александра Војиновића у Реснику.
Асфалтираље улице Делови планирано је наредних дана.
Разматрало се о стављању у план за наредну годину асфалтирање дела улице Хајдук Вељкове која води до врха брда Стражевица.
Усвајање Плана детаљне регулације за језеро у Реснику, очекује се у првом кварталу наредне године, док је у другом кварталу планирана изградња фекалне канализације у улици Саше Филиповића , након чега би се приступило изградњи приступног пута језеру у Реснику.
Фекалну канализацију требало би да добије и улица Боривоја Милојевића.
Покренута је иницијатива за фекалну и кишну канализацију у улицама Јелезовачка и Урошевачка у Реснику. Наредне године очекује се реконструкција улице и кишне канализације у Мишка Крањца.
На састанку председник Градске општине Раковица Владан Коцић, инсистирао је на решавању проблема кишне и фекалне канализације у улицама Матије Гупца, Рељковићевој, Натошевићевој, Михаила Станојевића и Грегорчићевој на Старом Koшутњаку.