РАЗМАТРАНА ДИНАМИКА РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ КАНАЛИЗАЦИОНЕ И ВОДОВОДНЕ

уторак, 18. октобар 2016.
У Општини Раковица одржан је састанак на којем су присуствовали представници локалне самоуправе, Јавно-комуналног предузећа „Београдски водовод и канализација (ЈКП „БвК“) и представници грађана насеља Љубиша Јеленковић у Реснику. Тема састанка била је динамика радова на изградњи канализације и нове водоводне мреже у насељу Љубиша Јеленковић.
Испред Општине Раковица састанку су присуствовали председник Владан Коцић и чланови општинског Већа Дарко Игњатовић и Томислав Пантелић, док су испред ЈКП „БвК“ били в.д. директора тог предузећа Драган Ђорђевић, извршни директор за водоводни систем Павле Јанковић и извршни директор за канализациони систем Зоран Матић.
На примедбе грађана да се радови споро одвијају, представници ЈКП „БвК“ навели су да су претходне две недеље радови на изградњи нове водоводне мреже стали јер су се чекали резултати анализе воде. Резултати су у међувремену стигли и показали да је вода добра, хлорисана и спремна за употребу.
Како је наведено, радови на канализацији у главној улици су готови, док ће до 1. новембра бити заврешени и нови водоводни прикључци, након чега ће почети асфалтирање главне улице.
По завршетку радова у главној улици, започеће радови у бочним улицама насеља.
На састанку је речено да ће на нову водоводну мрежу моћи да се прикључе сви становници насеља и они који су били прикључени на стару мрежу, као и они који нису уопште имали прикључак. Плаћање прикључивања на нову водоводну мрежу вршиће се у више месечних рата.
По завршетку изградње нове водоводне мреже, стара мрежа, која није имала довољно капацитета, биће угашена.
В.д. директора ЈКП „БвК“ Драган Ђорђевић, обећао је да ће чешће излазити на терен и обилазити радове, како би се посао завршио на време.