ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ „ПЕСМОМ ЗА ЕДИНА“

среда, 26. октобар 2016.

У Центру за културу и образовање Раковица одржан је хуманитарни концерт „Песмом за Едина“. Концерт су организовали Градска општина Раковица и Удружење текстописаца Србије (УТЕКС), а сав приход намењен је лечењу 15-годишњег Едина Шаћирија, који болује од ретке болести очију.

На концерту су учествовали многи познати повачи народне музике: Биљана Јевтић, Вера Матовић, Миланче Радосављевић, Ера Ојданић, Миломир Миљанић-Миљан, Бора Дрљача, Андрија Бајић, Милоје Бубања, Љиљана Обрадовић, Данијел Ђурић, Сандра Седлар, Сузана Стаменковић, Гојко Вујић, Пеђа Вујић, Зоран Златановић (Коктел бенд), Културно-уметничко друштво „Бранко Марковић“ из Ресника, Певачко друштво „Прело“ и звезде Гранда.

Един Шаћири је 15-годишњи ученик средње медицинске школе. Един је од рођења имао проблем са видом. Дијагностификована му је болест очију „ретинис коатса“. Болест је веома ретка и у Србији се не може лечити. У питању је прогресивно обољење које изазива оштећење очију и уколико се не лечи, настаје потпуно слепило. Един тренутно види свега 20 одсто на левом оку, док на десном види само 10 одсто. Већ два пута је био на операцијама у Русији, али је неопходно да што пре настави третман, како не би дошло до потпуног губитка вида. Единова породица је већ сва средства потрошила на његове претходне операције и није у могућности да сама финансира даље лечење.

Сви они који желе да помогну Единово лечење, то могу учинити и уплатом на жиро рачун 340-11005486-41.