ЧЕТВРТИ МЕЂУНАРОДНИ КАРАТЕ ТУРНИР „ТРОФЕЈ РАКОВИЦЕ“

субота, 5. новембар 2016.

У Спортском центру Раковица одржан је четврти међународни карате турнир „Трофеј Раковице 2016“. Турнир је организовао Карате клуб „Раковица Канон“ под покровитељством Градске општоине Раковица. На овој спортској манифестацији учествовало је више од 40 клубова из земље и региона чији су такмичари забележили преко 500 наступа.

Уводну реч имао је директор турнира Горан Филиповић. Добродошлицу учесницима и гледаоцима пожелео је домаћин турнира, председник Општине Раковица, Владан Коцић, који је уједно и председник Организационог одбора „Трофеја Раковице 2016“. Турнир је посетио државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, који је похвалио организацију ове спортске манифестације.

На турниру су учествовале скоро све узрасне категорије: полетарци, пионири, наде, кадети, јуниори и млађи сениори. Они су се такмичили појединачно и екипно у катама и кумитама (борбама). Победници у појединачној конкуренцији кадета, јуниора и млађих сениора, добили су награде.

У генералном екипном пласану, прво место заузео је КК „Будућност“ из Црне Горе, друго место припало је КК „Слога Добој“ из Босне и Херцеговине, док је трећи био КК „Раднички“ из Београда.

На овом турниру први пут у Србији сва четири борилишта су била покривена камерама за „челенџ“ уз помоћ којих судије могле да провере спорне одлуке.

Овим турниром Карате клуб „Раковица Канон“ обележио је 15 година од оснивања. Од почетка Клуб активно учествује у промоцији каратеа и спорта уопште у Раковици. У сарадњи са Општином Раковица, Карате клуб „Раковица Канон“ покренуо је пре три године пројекат „Бесплатна карате школа“, у оквиру којег је до сада више од 1.500 деце предшколског и школског узраста имало прилику да бесплатно тренира ову борилачку вештину.