ЈЕСЕЊЕ УРЕЂЕЊЕ ПЕТЛОВОГ БРДА

петак, 25. новембар 2016.

Општина Раковица организовала је акцију јесењег уређења Петловог брда, у којој су учествовали општински функционери, одборници Скупштине ГО Раковица и волонтери. Акцију су помогли јавно-комунална предузећа „Зеленило Београд“, „Градска чистоћа“ и „Јавно осветљење“, а уређена су дворишта Основне школе „Владимир Роловић“, вртића „Петлић“, као и простор испред Месне заједнице „Петлово брдо“.

На захтев родитеља у Основној школи „Владимир Роловић“ уређене су зелене површине, уклоњено је лишће и отпаци, док су орезане гране са стабала за које се сматрало да би могле да угрозе безбедност ученика.

У школи су постављене нове клупице и ђубријере, на кошаркашком терену су постављене нове табле и кошеви, док су исцртане и нове линије. Радници ЈКП „Јавно осветљење“ ће у току дана поправити јавну расвету која се налази у школском дворишту.

У дворишту вртића „Петлић“, волонтери су заједно са радницима ове предшколске установе офарбали дечји мобилијар.

Осим тога уређен је и простор око Месне заједнице „Петлово брдо“, која се налази поред школе и вртичћа, одакле је уклоњено смеће и лишће, док су и ту орезане гране стабала.

На овај начин Општина Раковица је изашла у сусрет захтевима суграђана да се уреди овај део Петловог брда. Општина Раковица је у претходном периоду организовала акције уређења Видиковца, Канаревог брда и језера у Реснику. Са сличним акцијама наставиће се и у наредном периоду.