ОБИЛАЗАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ ДОМА ЗДРАВЉА НА ЛАБУДОВОМ БРДУ

понедељак, 5. децембар 2016.

Председник Градске општине Раковица Владан Коцић и директорка Дома здравља Раковица Добрила Васић, заједно са руководством тог дома здравља, обишли су радове на изградњи дома здравља на Лабудовом брду.

Радови на изградњи новог дома здравља на Лабудовом брду теку по плану, у току је друга фаза, а на зграду су постављени кровни рогови. По старом обичају нашег народа, руководство Дома здравља Раковица на кровне рогове је поставило дарове-кошуљу, мантил и цвеће.

Изградња дома здравља планирана је пре више од четири деценије, када је формирано насеље, а за привремени смештај дома здравља на Лабудовом брду одабране су подрумске просторије између солитера. До данас тај проблем није решен, а дом здравља је више пута затваран због неодговарајућих услова у привременим просторијама атомског склоништа.

Великим залагањем Општине Раковица и уз добру сарадњу са управом Града Београда, ове године почели су радови на изградњи новог дома здравља. Градска општина Раковица сопственим средствима финансирала је и израду пројектне документације.

За дом здравља планирано је – површина комплекса  0,5 ха, спратност П+1+Пк, бруто грађевинска површина од око 3.300 м2, док је планирани број паркинг места је 25.

Радови на изградњи дома здравља на Лабудовом брду су почели у априлу ове године и планирано је да трају 12 месеци.