ОДРЖАНА ШЕСТА СЕДНИЦА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГО РАКОВИЦА

петак, 30. децембар 2016.

На шестој седници Скупштине ГО Раковица која је одржана данас, одборници су разматрали 14 тачака дневног реда. На седници је усвојен буџет за наредну 2017. годину. Осим тога, усвојена је Одлука о Управи Градске општине Раковица.

Усвојена је и Одлука о допуни Одлуке о условима за остваривање права и носиоцима права на финансијску помоћ из буџета ГО Раковица, затим Одлука о задовољавању потреба интереса грађана у области спорта у ГО Раковица, допуна Одлуке о одређивању продајних места на којима се обавља трговина на мало ван продајног објекта на подручју ГО Раковица, као и Одлука о измени Одлуке о месним заједницама на територији ГО Раковица.

Одборници су већином гласова усвојили и предлог Решења о давању сагласности на одлуку Надзорног одбора ЈП „Пословни центар Раковица“ о усвајању Програма пословања за 2017. годину.

Такође, Скупштина је прихватила предлог Решења о давању сагласности на одлуку Надзорног одбора ЈП „Пословни центар Раковица“ о промени пословног имена предузећа, док је прихваћен и предлог Решења о давању сагласности на Одлуку Надзорног одбора ЈП „Пословни центар Раковица“ о промени претежне делатности предузећа.

Већином гласова усвојен је предлог Решења о давању сагласности на одлуку Надзорног одбора ЈП „Пословни центар Раковица“ о књижењу вредности локала на терет нераспоређене добити из претходних година ЈП „Пословни центар Раковица“, док је усвојена и Одлука о изменама Одлуке о оснивању Јавног предузећа за управљање пословним простором „Пословни центар Раковица“.

На седници је усвојена Одлука о оснивању сталних и повремених радних тела Скупштине ГО Раковица, као и Решење о избору чланова Савета месних заједница на територији Градксе општине Раковица.