УРУЧЕНИ СЕРТИФИКАТИ ЗА ПОЛОЖЕН ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК

среда, 25. јануар 2017.

Председник Општине Раковица Владан Коцић уручио је данас сертификате о положеној обуци из енглеског језика незапосленим лицима који су похађали обуку. Бесплатну обуку из енглеског језика (средњи ниво) организовали су Општина Раковица и Национална служба за запошљавање-Филијала Раковица, у сарадњи са гимназијом „Патријарх Павле“, а сертификате је добило 13 незапослених лица које се налазе на евиденцији НСЗ-а.Уручујући сертификате председник Општине Раковица Владан Коцић је рекао да је уверен да су полазници унапредили своје знање и постали конкурентнији на тржишту рада. Он им је пожелео и да што пре нађу посао.Осим председника Општине Раковица уручењу сертификата присуствовали су члан Већа ГО Раковица Новица Барјактаровић, представници НСЗ-филијала Раковица, као и директор гимназије „Патријарх Павле“ Јасмин Николовски.

Предавања из енглског језика држали су професори гимназије „Патријарх Павле“, а читава обука је трајала 30 часова.

Обуке за незапослена лица у гимназији „Патријарх Павле“ организоване су и прошле године, у којој је 39 незапослених добило сертификате о положеној информатичкој обуци, док је 50 незапослених добило сертификате о положеном енглеском језику. На тај начин незапослени су стекли нова знања и вештине што им је помогло да постану конкурентнији на тржишту рада.

Током прошле године је организван велики број активности на пољу борбе против незапослености које су предвиђене Локалним акционим планом запошљавања (ЛАПЗ).

Захваљујући планској борби против незапослености у 2016, до новембра прошле године у Раковици је до посла дошло 2.855 лица, од чега је 1.861 лице нашло посао на територији Општине Раковица.