РАКОВИЧКИ КАРАТИСТИ ГОСТИ ОПШТИНЕ

четвртак, 2. фебруар 2017.

Гости Општине Раковица данас су били млади такмичари и руководство Карате клуба „Раковица Канон“, предвођени председником клуба Милосавом Миличковићем. Госте су примили председник Општине Раковица Владан Коцић и члан Већа ГО Раковица Филип Марјановић.
Спортски директор клуба Горан Филиповић и менаџер Татјана Милишић представили су резултате које су млади такмичари постигли у последње време. Посебно је истакнуто задовољство што су скоро сви најбољи такмичари овог клуба били полазници „Бесплатна карате школе“, пројекта који је, уз подршку Општине Раковица, покренуо Карате клуб „Раковица Канон“ и кроз који је до сада прошло више од 1.000 раковичкх малишана.
Филиповић је навео и да ће у фебруару кренути девети циклус „Бесплатне карате школе“, као и јубиларна десета школа, која ће бити покренута у септембру ове године. Такође, Филиповић је навео да ће посебан акценат бити стављен на наредни 5. трофеј Раковице, међународни карате турнир који сваке године привлачи све већи број такмичара из земље и иностранства.
Председник клуба Милосав Миличковић навео је да је посебно поносан што је „Раковица Канон“ један од ретких клубова који активно ради на промовисању бесплатног карате спорта. Осим што је велики број раковичких малишана на тај начин бесплатно почео да се бави каратеом, Миличковић је истакао да је један од планова клуба да се појача и рад на квалитету, односно да се произведе још већи број шампиона. Он се захвалио и Општини Раковица на сарадњи и подршци.
Председник Општине Раковица Владан Коцић захвалио се Карате клубу „Раковица Канон“ што на најбољи начин промовишу Раковицу у Србији и иностранству. Коцић је навео да је поносан што је кроз пројекат „Бесплатне карате школ“, коју је подржала Општина Раковица, велики број малишана почео да се бави каратеом и најавио је наставак подршке и пројекту, али и важном међународном турниру „Трофеј Раковице“, који се одржава у Раковици.
Млади такмичари Карате клуба „Раковица Канон“ су на крају уручили председнику Општине Раковица тренерку клуба, где је грб Раковице видно истакнут.
Од младих такмичара гости Раковице данас су били млади каратисти Сара Родић, Лазар Ранковић, Татјана Смоловић, Маша Јокић, Маша Вукићевић, Анђелија Алексић, Владимир Цаковић, као и Милица Милишић један од тренера овог клуба.
Општина Раковица младим такмичарима и руководству Карате клуба „Раковица Канон“ честита на до сада оствареним резултатима и жели успех на наредним такмичењима
.