ОТВОРЕНА ПОСЛАНИЧКА КАНЦЕЛАРИЈА У РАКОВИЦИ

петак, 10. фебруар 2017.

У Раковици је данас са радом почела Канцеларија за комуникацију народних посланика са грађанима. Канцеларију су покренули ЦЕСИД и Национални институт за демократију (NDI) у сарадњи са Општином Раковица, а финансирање је обезбедила америчка агенција за међународни развој USAID у оквиру пројекта „Људи на првом месту“.
Посланичку канцеларију су свечано отворили народна посланица са Раковице Душица Стојковић, која ће примати грађане, председник Општине Раковица Владан Коцић и извршни директор ЦЕСИД-а Бојан Клачар.
Канцеларија на општини Раковица је отворена са циљем да помогне остваривање директног контакта између грађана ове општине и њихових представника у Народној скупштини. Ове канцеларије су замишљене као место где грађани могу у директној комуникацији са народним посланицима да изнесу своја мишљења о одређеним питањима и грађанским иницијативама. Циљ такве комуникације је подстицање и развој сарадње народних посланика и грађана. Тиме се грађанима приближавају скупштински рад и активности, чиме се остварује већа транспарентност и повећава одговорност изабраних представника према народу. Грађани могу да се обрате са различитим питањима од локалне самоуправе, Општине Раковица до оних које решава град Београд и друге институције на републичком нивоу.
Посланичка канцеларија је отворена за идеје, заједнички рад на решавању проблема и пружање потребних информација за све грађане, без обзира на политичко, верско, национално и друга лична опредељења.
Канцеларија за комуникацију народних посланика са грађанима налази се у згради Општине Раковица (први спрат, канцеларија 106) и радиће понедељком и петком од 12 до 17 часова. У Канцеларији грађани ће моћи да изнесу свој проблем и да по потреби закажу састанак са народним послаником са Раковице Душицом Стојковић.
Број телефона Канцеларије је 011 3051 859, док је имејл адреса kancelarijaposlanika.rakovica@gmail.com. Активности Канцеларије могуће је пратити и на званичној фејсбук страници.