БЕСПЛАТНИ САДРЖАЈИ У РАКОВИЦИ

уторак, 14. фебруар 2017.

Општина Раковица је током марта и априла припремила велики број бесплатних школа, курсева и других садржаја за Раковчане. У току је пријављивање за бесплатан курс самоодбране и тае боа и бесплатне школе јоге, гитаре и бубњева, певања, плеса, шаха и енглеског језика, док су места за бесплатно коришћење теретане Спортског центра Раковица одавно попуњена.

Све пријаве се подносе на имејл rakovicainfo@gmail.com, где је потребно навести име и презиме, адресу становања и број телефона. Право пријаве на бесплатне садржаје имају сви пунолетни грађани са пребивалиштем на територији Општине Раковица. Рок за пријављивање на бесплатне садржаје је 27. фебруар 2017. године.

БЕСПЛАТАН КУРС САМООДБРАНЕ – Организују Општина Раковица и Карате клуб „Раковица Канон“. Бесплатна школа самоодбране трајаће током марта и априла, а тренинзи ће се одржавати у сали Карате клуба „Раковица Канон“ (ул. Тузланска 19в) средом и петком од 21 час.

БЕСПЛАТНА ШКОЛА ЈОГЕ – Трајаће такође током марта и априла, а водиће их овлашћени инструктори јоге. Школа јоге ће се одржавати на две локације у Раковици, у просторијама „Спин клуба“ на Петловом брду (ул. Опленачка 24б) уторком и четвртком од 11 до 12 часова и у просторијама Месне заједнице „Скојевска“ (ул. Луке Војводића 93) средом и суботом од 19 до 20 часова.

БЕСПЛАТНА ШКОЛА ГИТАРЕ И БУБЊЕВА – Организује се у сарадњи са Школом гитаре и бубњева „Чупавко“. Часови ће се одржавати понедељком, уторком, средом и петком од 20 до 21 час у просторијама ове школе у улици Славољуба Вуксановића 1.

БЕСПЛАТНА ШКОЛА ПЕВАЊА – Организује се у сарадњи са Певачким друштвом „Прело“. И ова школа ће трајати два месеца (март и април) током којих ће полазници имати прилику да овладају основном техником певања, поставком гласа, као и интерпретацији одређених песама. Жанровско одређење школе, је базирано не само на традиционалној музици, већ на интерпретацији свих музичких стилова, што зависи од процене професора. За упис у ову школу вам није потребно никакво предзнање или припрема. Потребно је да сте пунолетни, да волите музику, и да сте расположени да учите и стичете нова знања и вештине.  Провера елементарних музичких способности биће одржана на првом часу. Настава је групна, а часови се одравају у просторијама Културног центра Раковица (ул. Мишка Крањца 12), два пута недељно (субота и недеља) у трајању од 60 минута.

БЕСПЛАТНА ШКОЛА ПЛЕСА – Организује се у сарадњи са „Спин тимом“. Бесплатна школа плеса одвијаће се током марта и априла, сваког уторка и четвртка од 17:15 до 18:15 часова у просторијама „Спин тима“ (ул. Опленачка 24б).

БЕСПЛАТНА ШКОЛА ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА – Организује се у сарадњи са школом страних језика „Rainbow school“ из Ресника. Курс енглеског језика биће организована у две групе полазника, без предзнања (level A1- beginners). Прва група је намењена пензионерима Раковице док је друга група намењена грађанима Раковице узраста од 35 до 50 година старости. Школа енглеског језика ће бити организована на две локације. Курс енглеског за пензионере одржаче се у просторијама ове школе у Подавалској улици број 78 у Реснику у терминима понедељком и средом од 15 до 16:30 часова.
Курс енглеског за грађане Раковице од 35 до 50 година, одржаваће се у просторијама Центра за културу и образовање Раковице (улица Мишка Крањца бр. 7) средом и петком од 14 до 15.30 часова. Курса енглеског језика ће трајати два месеца (март и април), а укупно ће се одржати 32 школска часа.

БЕСПЛАТНИ КУРС ТАЕ БОА – Организује се у сарадњи са Теквондо клубом „Видиковац“. Намењен је свим пунолетним женама које имају пребивалиште на територији Раковице. Тае бо курс ће се одржавати у просторијама Теквондо клуба “Видиковац“ који се налази у улици Видиковачки венац 82а, у терминима уторак и четвртак од 20 до 21 час и суботом од 19 до 20часова.

БЕСПЛАТНА ШКОЛА ШАХА – Организује се у сарадњи са Шаховским клубом „Видиковац“ и намењен је грађанима од 18 до 40 година старости са пребивалиштем на територији Општине Раковица. Часови ће се одржавати током марта и априла, средом од 20 до 21 час и недељом од 19 до 20 часова у просторијама Шаховског клуба „Видиковац“ (ул. Видиковачки венац 79).

Све пријаве се подносе на имејл rakovicainfo@gmail.com, где је потребно навести име и презиме, адресу становања и број телефона. Право пријаве на бесплатне садржаје имају сви пунолетни грађани са пребивалиштем на територији Општине Раковица. Рок за пријављивање на бесплатне садржаје је 27. фебруар 2017. године.