ОДРЖАНА ТРИБИНА „ПОДСТИЦАЈИ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ“

среда, 22. фебруар 2017.

У Општини Раковица одржана је трибина „Подстицаји за пољопривредне произвођаче“, која је изазвала велико интересовање. У препуној сали Општине Раковица, о државним подстицајима у пољопривреди у 2017. години пољопривредне произвођаче су упознали представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине и Секретријата за привреду Управе за пољопривреду града Београда.Домаћин трибине био је председник Општине Раковица Владан Коцић, који је између осталог рекао да је трибина један од начина да се сви заинтересовани охрабре да започну нову, или прошире постојећу производњу.

„Држава је и ове године издвојила значајна средства за подстицање пољопривредне производње та сума је из године у годину све већа. То је јасан знак да је ситуација у Србији сваке године све боља. Општина Раковица подржава сваку активност која доводи до новог запошљавања. Од некадашњe индустријскe општина Раковица је постала  легло незапослености. Сада смо се окренули другим потенцијалима развоја, међу којима је и пољопривредна производња. Захваљујући искоришћавању нових потенцијала и планским мерама, успели смо да постанемо једна од општина са најмањом стопом незапослености“, рекао је Коцић и позвао пољопривредне произвођаче да искористе погодности које им нуди држава у проширивању производње.

Пољопривредним произвођачима је на трибини објашњено да ове године могу да конкуришу за подстицаје за обнову механизације, односно куповину трактора, где је обезбеђена значајна помоћ државе.

Када је у питању сточарство и ове године обезбеђене су приплодне јунице. За произвођаче воћа обезбеђени су подстицаји за противградну заштиту и систем за наводњавање, за повртарство су обезбеђени подстицаји за куповину пластеника, док су за пчеларе обезбеђене кошнице и опрема за пчеларство.
Општина Раковица позива све заинтересоване пољопривредне произвођаче да дођу на трибину и да се детаљно информишу о свим подстицајима које је држава обезбедила за ову годину.

Осим о подстицајима, представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине и Секретаријата за привреду Управе за пољопривреду, одговарали су на многобројна питања пољопривредних произвођача који су посетили трибину.