ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „УМЕТНОСТ ЗА ЏУДО“ У РАКОВИЦИ

петак, 10. март 2017.

У Центру за културу и образовање Раковица, синоћ је отворена изложба „Уметност за џудо“. Изложбу су под покровитељством Општине Раковица организовали Џудо клуб Раковица и Центар за културу и образовање Раковица. Изложбу је отворио председник Општине Раковица Владан Коцић, док се званицама обратио и председник Џудо клуба Раковица Миомир Мрваљевић. Председник Општине Раковица захвалио се донаторима који су својим уметничким делима подржали Џудо клуб Раковица. „Хвала вам свима, уверен сам да ће изложба и аукција бити успешни, а мени не преостаје ништа друго него да прогласим изложбу отвореном и да нам свима пожелим пуно среће“, поручио је Коцић. Председник Џудо клуба Раковица Миомир Срећко Мрваљевић захвалио се Општини Раковица на подршци коју клуб ужива последњих година. Мрваљевић се захвалио и Центру за културу и образовање Раковица и донаторима, на подршци да читава изложба и аукција буду успешне. Изложба „Уметност за џудо“ је бесплатна, радови ће бити изложени до 17. марта сваког дана од осам до 20 часова. За петак 17. март од 18 часова  заказана је аукцијска продаја експоната. Сав новац прикупљен на тај начин намењен је Џудо клубу Раковица, најуспешнијем спортском колективу у Раковици.

Планирано је да на аукцији буде изложено 65 експоната од 32 аутора, који су познати академски уметници, признати и награђивани у земљи и иностранству. Од изложених експоната 60 су акварели, уља на платну, гваш, акрил на платну и разне технике графике, док су пет експоната уникатна керамика.

Присуство на аукцији 17. марта потврдили су представници амбасаде Русије, представници амбасаде Кине господин Чи Линг Јун и госпођа Сум Ја Чуан, амбасадорка Израела докторка Алона Фишер-Кам, представници амбасаде Црне Горе, представници амбасаде Азербејџана, директор Уницефа за Србију господин Мишел Сен-Ло, легат Јеврема Грујића-господин Александар Цонић, саветник премијера Србије Александра Вучића-господин Владимир Божовић, председник Одбора за дијаспору и Србе из региона у Народној скупштини републике Србије-господин магистар Иван Костић и амбасадорка Љиљана Никшич из Министарства иностраних послова.