ЗАВРШНА ПРОЈЕКЦИЈА РУСКИХ БАЈКИ У РАКОВИЦИ

петак, 15. септембар 2017.

Пројекцијом руских бајки у Центру за културу и образовање Раковица, данас је у Раковици завршена манифестација Недеља руског филма „Бајке нашег детињства“.
Бесплатној пројекцији руских бајки и данас су присуствовали ученици раковичких основних школа са својим учитељима. Завршној пројекцији присуствовао је председник Градске општине Раковица Владан Коцић, заменица председника Скупштине Београда Андреа Радуловић, извршни продуцент Недеље руског филма Филип Кудријашов, као и редитељи и продуценти руских бајки.
Малишане је поздравио председник Градске општине Раковица Владан Коцић, који је пожелео да уживају у предивним филмовима из којих могу да науче многе лепих ствари. Коцић се захвалио Граду Београду и заменици председника Скупштине Београда Андреи Радуловић на организацији једног оваквог фестивала који је усрећио велики број раковичких малишана.
Извршни продуцент Недеље руског филма Филип Кудријашов рекао је да су бајке поклон деци Србије и да ће она моћи да читаве године уживају у бесплатним пројекцијама. Кудријашов се захвалио Граду Београду на помоћи, као и Градској општини Раковица, где се овај четвородневни фестивал завршава.
Фестивал савременог руског филма се већ пету годину за редом одржава у Србији. Центар за културу и образовање Раковица је једна од десет локација у Београду на којој су малишани могли бесплатно да уживају у најлепшим руским бајкама. Од 12. до 15. септембра, више хиљада раковичких основаца присуствовало је пројекцијама у Центру за културу и образовање Раковица, док је у Београду најлепше руске бајке бесплатно гледало више од 30.000 малишана. Догађају су присуствовали чланови Већа ГО Раковица Новица Барјактаровић, Снежана Предојевић, Филип Марјановић и помоћник председника Бојан Богдановић.