Отворена Канцеларија за локални економски развој у Раковици

петак, 12. октобар 2012.

На иницијативу председника Општине Раковица, Милосава Миличковића, на последњој седници Скупштине 12. октобра, донета је одлука о оснивању Канцеларије за локални економски развој (КЛЕР).

Канцеларија је основана са циљем да привуче нове инвестиције, као и да пружи помоћ постојећој пословној заједници.

Предвиђено је да КЛЕР ради на едукацији радника и привредника и да са привредницима, организује заједничке наступе на сајмовима.

Канцеларија ће израђивати публикације о локацијама за инвеститоре, и организоваће маркетиншке и друге активности у циљу промоције Раковице као погодног места за нова улагања.

У опису послова КЛЕР-а је и информисање инвеститора и постојећих привредника на територији општине, о условима пословања и улагања.

Новооснована Канцеларија ће се бавити проблемима локалног економског развоја и биће на располагању свима који већ послују, и новим инвеститорима који би желели да уложе у Раковицу.

Раковица шансу за отварање нових радних места види кроз развој малих и средњих предузећа, као и од улагања у туризам, где ће КЛЕР имати значајну улогу.

Већ сада је току је поступак промене Плана детаљне регулације за језеро у Реснику, обилазиницу око Београда и Коридор десет што треба да представља основу привредног развоја општине у наредном периоду.