УРУЧЕНА ЧЕТВРТА ГРУПА ВАУЧЕРА ЗА БЕСПЛАТНУ ПРИПРЕМУ МАЛЕ МАТУРЕ

петак, 26. фебруар 2021.
У великој сали Градске општине Раковица данас је уручена четврта група ваучера за бесплатну припрему мале матуре. Ваучере је родитељима и ученицима уручивао председник Градске општине Раковица Милош Симић.
Градска општина Раковица у сарадњи са Центром за културу и образовање Раковица је ученицима осмих разреда раковичких школа трећу годину за редом обезбедила бесплатну припрему за малу матуру из српског језика и математике.
Општина Раковица је са поделом ваучера за бесплатну припремну наставу почела у понедељак, а сутра ће ваучери бити подељени и последњој групи пријављених основаца.
Председник Општине Раковица Милош Симић се захвалио родитељима што су пријавили децу за припремну наставу, што доказује да имају поверења у Општину Раковица која у сарадњи са Центром за културу и образовање Раковица организује бесплатну припрему за малу матуру.
Председник Општине је у разговору са родитељима истакао да су обезбеђени еминентни предавачи, а да је 95 одсто ученика, који су претходних година похађали припремну наставу, на крају уписало прву жељену школу на списку. Симић је апеловао на осмаке да искористе овај програм како би лакше уписали жељену школу.
Ове године се за бесплатну припремну наставу пријавило близу 500 ученика, скоро троструко више у односу на претходне године. Заједничким напором Градске општине Раковица и Центра за културу и образовање Раковица формиране су додатне групе тако да је обезбеђено место за сваког пријављеног ученика.
Припремну наставу за малу матуру држаће реномирани професори са искуством у раду на припреми за малу матуру, ученици ће бити подељени у мање групе уз строго поштовање епидемиолошких мера.
Првих 18 група ученика је у суботу 13. фебруара почела припреме за малу матуру. За њих је припрема организована у просторијама Центра за културу и образовање Раковица. Новоформираних 18 група почеће са радом 6. марта у просторијама Машинске школе „Радоје Дакић“. Све групе ће имати исти број часова који се организују суботом и недељом, а припреме ће трајати до јуна.