КОНКУРС „РАКОВИЦА МИСЛИ НА ЗГРАДЕ“

среда, 30. март 2022.

Председник Градске општине Раковица, дана 30.03.2022. године, на основу члана 14. став 1. тачка 25. и члана 40.  Статута Градске општине Раковица („Службени лист града Београда“, број 45/08, 10/10, 7/12, 35/13, 94/14, 79/19), а у вези са одредбама члана 5. Одлуке о бесповратном суфинансирању активности на инвестиционом одржавању и унапређењу својстава зграде („Службени лист града Београда“, број 96/17 и 101/19), на предлог Комисије за спровођење конкурса „Раковица мисли на зграде“, расписује

ЈАВНИ КОНКУРС „РАКОВИЦА МИСЛИ НА ЗГРАДЕ“
Урбанистичка зона: XII – Градска општина Раковица
И
ПОЗИВА СТАМБЕНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ РАКОВИЦА
да доставе
ПРИЈАВЕ ЗА БЕСПОВРАТНО СУФИНАНСИРАЊЕ АКТИВНОСТИ НА УНАПРЕЂЕЊУ СВОЈСТАВА ЗГРАДЕ

Aктивности на унапређењу својстава зграде подразумевају замену олука, улазних врата, интерфона, подних облога, поштанских сандучића, расвете, молерско-фарбарске радове, набавку противпожарних апарата, увођење видео надзора и друге радове у циљу спречавања настанка штетних последица по живот или здравље људи, животну средину, привреду или имовину веће вредности, као и ради побољшања услова становања на територији Градске општине Раковица.

Стамбене заједнице које су на претходном Конкурсу „Раковица мисли на зграде“ из 2021. године оствариле право на суфинансирање активности, немају право на учешће на истом Конкурсу „Раковица мисли на зграде“ за 2022. годину. Стамбене заједнице које су 2021. године оствариле право на бесповратно суфинансирање активности, а пријаве се за учешће на Конкурсу у 2022. години, НЕЋЕ СЕ РАЗМАТРАТИ.

Средства за учешће у финансирању активности на унапређењу својстава зграде обезбеђује Градска општина Раковица и могу максимално износити 90% предрачуна потребних финансијских средстава.

Максимални износ средстава по једној стамбеној заједници који обезбеђује Градска општина Раковица је до 500.000,00 динара са ПДВ-ом.

Пријаве на конкурс се достављају у затвореној коверти и са назнаком:

„Пријава за Јавни конкурс „Раковица мисли на зграде“ за бесповратно суфинансирање активности на унапређењу својстава зграде, Комисији за спровођење конкурса – НЕ ОТВАРАТИ“.

Пријавни формулар, пројекат или предмер и предрачун или друга техничка документација не старија од једне године од дана расписивања конкурса, као и друга пратећа документација наведена у пријавном формулару, подноси се у писаној форми и електронској форми (CD, USB меморија) потписан и оверен печатом подносиоца у 2 (два) примерка, на писарницу Градске општине Раковица или препоручено поштом са повратницом на адресу:

Град Београд, Градска општина Раковица, 11090 Београд, ул. Мишка Крањца бр.12.

У случају да је пријава поднета препоручено поштом са повратницом, дан предаје пошти сматра се даном подношења пријаве.

Рок за подношење пријаве је 45 дана од дана објављивања конкурса на званичној интернет презентацији Градске општине Раковица, односно закључно са 16.05.2022. године.

Свака пријава која доспе након рока одређеног у позиву, без обзира на начин достављања, сматраће се неблаговременом и неће се разматрати. По окончању поступка неотворена коверта биће враћена подносиоцу пријаве.

Непотпуном пријавом сматра се пријава која не садржи сву потребну документацију која је наведена у конкурсу и неће бити рангирана.

Комисија врши рангирање пријава, сачињава предлог ранг листе и објављује предлог ранг листе на званичној интернет страници Градске општине Раковица у року који не може бити дужи од 90 дана од дана истека рока за подношење пријава.

Сваки учесник на конкурсу може Комисији уложити приговор у року од 3 (три) дана од дана објављивања предлога ранг листе на званичној интернет презентацији градске општине, у затвореној коверти директно на писарницу Градске општине Раковица или препоручено поштом са повратницом на адресу Градске општине Раковица, с тим да се у том случају дан предаје пошти сматра даном подношења приговора.

Комисија одлучује по приговорима у року који не може бити дужи од 5 (пет) дана од дана истека рока за подношење приговора.

Комисија, након истека рока за подношење приговора, односно рока за одлучивање по приговорима, утврђује коначну ранг листу коју објављује на званичној интернет презентацији градске општине.

Учесници јавног конкурса могу преузети пријавни формулар и пратећу документацију на званичној интернет презентацији градске општине: www.rakovica.rs

Све додатне информације се могу добити на званичној интернет страници градске општине www.rakovica.rs, путем електронске поште info@rakovica.rs или jelena.randjelovic@rakovica.rs  као и путем телефона 011/3051-700, сваког радног дана од 08:00 до 15:30ч.

ДОКУМЕНТАЦИЈУ ЗА КОНКУРС МОЖЕТЕ ВИДЕТИ И ПРЕУЗЕТИ НА СЛЕДЕЋИМ ЛИНКОВИМА:

Tekst konkursa

УПУТСТВО ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ

Model-zapisnika-sa-sednice-Skupstine-stambene-zajednice

Obrazac-1-Prijavni-formular Rakovica misli na zgrade

Obrazac-2-Izjava Rakovica misli na zgrade

Obrazac-3-Izjava Rakovica misli na zgrade